Historie

Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende offerte aan!

Contact

Over El-contronic

El-Contronic is in 1972 opgericht in Bilthoven met als doel het fabriceren van printplaten, het assembleren daarvan en het ontwerpen van toen nog handgeplakte lay-outs.

In de jaren 80 van de vorige eeuw werd het eerste PCB-CAD-systeem aangeschaft. Daarmee kon automatisch een lay-out “gerouted” worden. D.w.z.: een software router ontvlocht volgens bepaalde para-meters de printlay-out. El-Contronic was daar als eerste in Nederland uniek mee.

In 1977 verhuisde El-Contronic naar IJsselstein. Daar groeide zij binnen 5 jaar uit haar jasje en verhuisde in 1982 weer naar Bilthoven.

In 1984 ontwikkelde El-Contronic het mobiele concept waarmee zij bij de klant de lay-outs kon ingeven, ’s Nachts op de thuisbasis routen zodat reeds de volgende dag met de postprocessing begonnen kon worden. Dat resulteerde meestel in een levertijd inclusief proefprint van 1 week. Dit concept had zo’n succes dat er binnen een paar jaar 5 mobiele workstations op de weg operationeel waren.

Begin jaren 90 verschenen er goedkope PC-ontwerppaketten op de markt waarmee veel klanten hun lay-outs zelf goedkoper dachten te kunnen ontwerpen. Dat viel lang niet altijd zo positief uit. Reeds gedurende de jaren 90 is El-Contronic zich naast haar eigen produktie-afdeling gaan richten op de import van printplaten uit het buitenland. Met name uit Taiwan en China. Dit was wederom een groot succes wat er toe geleid heeft dat zij haar eigen fabriek in 2012 heeft gesloten.

Maar de expertise is gebleven. El-Contronic heeft met deze ervaring reeds diverse PCB-Fabrikanten aan zich weten te binden en een internationaal betrouwbaar netwerk opgebouwd.

    Contactformulier


    Translate »